ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canillo, Encamp i la Massana, a favor de les mesures per millorar el control de les grans obres

www.andorradifusio.ad

La Massana, Encamp i Canillo veuen amb bons ulls la millora dels mecanismes de control en les actuacions urbanístiques que vol impulsar el Govern per evitar situacions com les que es va viure amb l'esllavissada a Sant Julià de Lòria. A les tres parròquies els desmunts estan controlats.

Els cònsols s'han mostrat favorables a les noves mesures de control que vol impulsar el Govern i que obligaran els propietaris a mantenir les parcel·les en bones condicions i a revisar els elements de seguretat cada cinc anys. La vigilància als propietaris serà més estricta.

"La llei del sòl es pot modificar, lògicament, i es poden accentuar mecanismes per ser molt més estrictes, per exemple en construccions que suposen desmunts o altres globals", avança el cònsol major de la Massana, David Baró. Baró ha explicat un cas en què el comú va haver d'intervenir "en un desmunt que estava mig parat, una mica abandonat, i el comú va actuar, executant una garantia i fent unes millores a càrrec del privat".

"Crec que el comú tindrà, a més, una feina de vigilància. Evidentment, la responsabilitat sempre recau sobre el propietari i a partir d'aquí, si el comú detecta que en un mur que s'haurien d'haver fet una sèrie de manteniments no s'han fet, doncs potser sí que hi haurà d'actuar com a administració pública", afegeix el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres.

La Massana, Encamp i Canillo coincideixen que tenen construccions amb desmunts, però tots estan controlats i cap té les dimensions del de Sant Julià. "D'aquesta magnitud no n'hi ha cap, de desmunt. Però sí que tenim controlat tot allò que tenim fet. Arran d'això, hem insistit més, ens ho hem remirat tot, però no hem detectat cap lloc on hi pugui haver una problemàtica com aquesta", assegura Mandicó. A la Massana, a més, un aval garanteix que els privats acabin les obres grans.

L'esllavissada de Sant Julià ha alertat els comuns, que a partir d'ara miraran amb més atenció les construccions amb desmunts aturades.

Informa: S. Cano-P. Moliné.-J. A. Sarmiento
Imatges: S. Expósito-K. Ribeiro-G. Casal

Comparteix:

35.175.201.14