Canillo guanya 9.500 metres quadrats de terreny públic

www.andorradifusio.ad

Canillo compra l'antic Càmping Pla per fer-hi equipaments. El pagament de la compra del terreny es fraccionarà en cinc anys. El Comú abonarà el 50% del total aquest any i la resta fins al 2028. Amb aquesta adquisició, disposarà d'un terreny de més de 9.500 metres quadrats que destinarà a equipaments i serveis públics. 

Dels 11.375.000 euros que Canillo pagarà a cinc anys vista per la parcel·la de l'antic Càmping Pla, n'abonarà gairebé sis milions, la meitat, aquest any. L'any que ve no efectuarà cap pagament i del 2025 al 2028 es faran els quatre restants amb imports que van d'1,3 a 1,5 milions.

Amb aquesta adquisició, el Comú disposarà d'una parcel·la de 9.548 metres quadrats, sent aquesta la suma de la superfície comprada a la família Pla (més de 8.000 metres quadrats) i la cessió que ja tenia el Comú.  

Per què la compra? El creixement de la població i el turisme han generat la necessitat d'equipaments i serveis, com una llar d'infants o més espais verds destinats als joves, així com la creació d'aparcaments i "una residència per a la gent gran. La població s'està envellint a totes les parròquies. I, per què no, també pisos a lloguer moderat", detalla Francesc Camp, el cònsol major.

Un altre motiu, la disposició d'un terreny públic al centre del poble. Camp també ha destacat la fàcil negociació amb la propietat que "va fer una valoració amb una empresa taxadora, nosaltres amb una altra, i hi havia una diferència de 500.000 euros. Una era 11,4 milions i l'altra 11,8 i això ha facilitat molt la negociació perquè ens hem pogut entendre en aquesta franja". 

La minoria es mostra favorable a la compra perquè considera que ara és un bon moment gràcies a la còmoda situació econòmica del Comú i perquè cobreix una necessitat del poble. D'aquí a dues setmanes se celebrarà un consell de comú extraordinari per aprovar la compra i fer la signatura davant notari.

Informa: Karen Gacusana

Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

Rehabilitació funcional per a totes les edats  Una quota de temporada que cobreix mancances