Canillo oferirà ajuts per al bestiar oví i estudia com modernitzar les explotacions ramaderes 

www.andorradifusio.ad

Reforçar el suport als ramaders és una prioritat a Canillo, i abans que acabi el mandat s'obrirà una ajuda per al bestiar oví. Seguint les conclusions de l'estudi, que ha comptat amb l'assessorament de la Cambra d'Agricultura de l'Arieja, s'està analitzant com modernitzar algunes explotacions per garantir-ne la continuïtat.

Canillo té uns 500 caps de bestiar oví, una xifra molt més baixa que temps enrere i que necessita més suport per poder subsistir. El cònsol major, Francesc Camp, explica que "intentaran finançar el cost del pastor" perquè això "incentivi a tenir més bestiar."

La radiografia que va encarregar Canillo, amb el suport de l'executiu i la Cambra d'Agricultura de l'Arieja, defineix diverses estratègies per garantir la supervivència de tot el sector. Modernitzar les instal·lacions és una de les més importants.

"Els ramaders ens van dir a les reunions de treball que volen liderar-ho ells. A mi em sembla perfecte; el Comú ha d'acompanyar la transformació. Acompanyarem fins on puguem, a nivell financer i, si cal, amb altres prestacions. El primer és quantificar molt bé quin cost pot tenir aquest canvi."
Francesc Camp, cònsol major de Canillo

En els propers mesos visitaran algunes explotacions de l'Arieja com a font d'inspiració i assessorament. Una altra de les iniciatives consisteix a agrupar-se per unir esforços i estalviar recursos. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho
Locució: Maria Vilariño

Comparteix:

Incertesa dels dos padrins afectats davant del seu desnonament previst per dimecres Les piscines comunals exteriors tanquen fins l'estiu que ve