ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canillo preveu estrenar els ponts tibetans l'estiu vinent

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo manté com a prioritàries tres obres que no s'han de veure afectades per la crisi de la Covid-19. Dues estan ja en marxa, l'aparcament vertical de Ransol i la reforma de l'edifici del telecabina. L'altra són les passarel·les tibetanes, que resten pendents d'arribar a un acord amb un propietari per començar els treballs. Haurien d'estar acabades l'estiu vinent.

Canillo va aprovar a l'abril un pressupost retallat en previsió dels efectes que pogués causar el coronavirus. A final del mes vinent, en funció dels ingressos, es plantejaran si cal reduir-lo encara més.

En qualsevol cas, el comú considera prioritàries fer tres obres. La més cridanera és la construcció dels ponts tibetans sobre la vall de Montaup i la vall del Riu. El projecte, adjudicat per 2,6 milions d'euros, té com a punt de partida el mirador del Roc del Quer.

Les obres havien de començar l'octubre passat, però s'han endarrerit a l'espera dels permisos del Govern. Ara s'hi ha afegit la negociació amb un propietari d'un terreny que la passarel·la sobrevolaria.

La intenció és tenir enllestits els ponts per l'estiu vinent, sense oblidar l'organització de l'entorn. "Oferta lúdica sí, però també que no hi hagi un trànsit massa dens a diferents carreteres secundàries de la parròquia. És un tema que ens preocupa, que també ens ho han fet saber els veïns que viuen a la carretera de Montaup i estem treballant en aquest sentit", assegura el cònsol major, Francesc Camp.

Acabar les reformes del telecabina és una altra obra prioritària. La previsió és tenir-les enllestides aquest any per poder instal·lar-hi en una primera fase el Museu de la Moto i en una segona l'espai Galobardes. La tercera obra, l'aparcament vertical de Ransol, podria quedar enllestida el primer trimestre de l'any vinent.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu
Locució: Laura Massegú

Comparteix:

3.228.11.9