ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Canillo preveu incrementar el parc de pisos de lloguer a costa dels habitatges d'ús turístic

www.andorradifusio.ad

Canillo treballa amb el Govern estratègies per destinar una part del parc d'habitatges d'ús turístic a lloguer residencial. La idea és retallar el nombre d'immobles en aquest règim mitjançant estratègies d'àmbit nacional i, a nivell parroquial, a través de l'aplicació de la llei.

A instàncies del Govern, Canillo ja ha mostrat la predisposició a col·laborar per buscar solucions al problema de l'habitatge, ja sigui a través d'un percentatge de cessió per part dels propietaris o bé destinant sòl públic a pisos socials.

La parròquia, segons el cònsol major, té un percentatge elevat del parc de 1.500 apartaments que es lloguen a turistes. Aquí és on, a costa d'aquests apartaments turístics, comú i executiu estudien fórmules per incrementar el nombre d'habitatges destinats al mercat residencial.

Una qüestió que Francesc Camp qualifica d'"urgent". Confia, a més, que la nova llei d'allotjaments turístics pugui servir per reduir el nombre d'aquests pisos en benefici del mercat de lloguer.

Dues vessants per afrontar el problema de l'habitatge, amb el Govern i mitjançant la llei, que el cònsol espera que ajudin a incrementar la quantitat d'habitatges d'ús residencial.

Informa: Jordi Cama
Imatges: Sergi Linares
Locució: Ester Pons

Comparteix: