ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Canillo tornarà a tractar amb els propietaris d'apartaments turístics la reconversió en habitatges de lloguer residencial

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo vol insistir en la reconversió d'una part dels apartaments turístics de la parròquia en habitatges de lloguer. Ho ha explicat el cònsol major en una entrevista al programa "Els matins de la Nacional". També ha informat que s'haurà d'invertir uns 3 milions d'euros en la remodelació del Palau de Gel.

Francesc Camp és conscient que si no es prenen mesures importants, el problema de trobar un habitatge a preus assequibles es "cronificarà".

El cònsol canillenc va tractar amb els propietaris d'apartaments turístics la possible reconversió en habitatge residencial i, explica que "ara queda pendent una segona fase les properes setmanes per veure com podem fer aquesta millora i si es pot dirigir una part d'aquesta oferta cap al mercat residencial".

Canillo és de les parròquies que més ha crescut en població els darrers anys i Camp ho atribueix precisament als preus dels lloguers. Ha alertat, però, que "el creixement no és infinit i que hi ha un component de sostenibilitat". "S'ha de tenir clar fins a on podem créixer sense esgotar els recursos. És un equilibri que s'està tensant i caldria preveure mesures", ha manifestat.

El Palau de Gel, la inversió més important

Pel que fa al pressupost del 2022 ha informat que serà d'uns 15 milions. Un dels elements més ambiciosos són les remodelacions al Palau de Gel, d'uns 3 milions d'euros els pròxims anys. L'objectiu és que permetin una reducció important de les pèrdues.

Ha detallat que s'han de canviar infraestructures com els sistemes d'escalfament de l'aigua de la piscina, els de refredament del gel a la pista, i els aïllaments per tal d'evitar que s'escapi molta calor de la piscina a l'hivern i que a l'estiu entri molta calor a la pista de gel". Al marge de les obres, Camp també ha dit que era "imprescindible que ENSISA hi entrés" i ha explicat que "ja està preparant un pla estratègic".

El comú també pretén fer enguany reformes per embellir Soldeu i eixamplar els carrers al Tarter.

Entrevista completa al cònsol major de Canillo, Francesc Camp, a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Pere Moliné

Comparteix: