ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El cànnabis és ja la segona causa de tractament a conductes addictives darrere l'alcohol

www.andorradifusio.ad

El consum de cànnabis s'ha convertit el 2017 en la segona causa de tractament a la unitat de conductes addictives de l'Hospital. Aquesta substància ha desbancat el tabac. L'alcohol es manté, a distància, com la substància el consum de la qual té més demandes d'ajuda a l'UCA.

Un 52% de les demandes de tractament a la unitat de conductes addictives fa referència al consum d'alcohol

Al darrere ja hi ha el cànnabis, que representa un 19% dels programes de tractament de l'any passat, superant el tabac, que es manté estable en el 6%. 

La coordinadora de la unitat, Angelina Santolària, atribueix el canvi en el rànquing a "un augment de demanda per part de joves d'edat inferior a 18 i entre 18 i 25 anys". L'increment de les sol·licituds a l'UCA per a tractar-se de cànnabis ha estat d'un 15% entre els anys 2015 i 2017.

Les dades porten la coordinadora del servei a assegurar que, igual que als països del nostre entorn, com Espanya o França, hi ha hagut un augment del consum de cànnabis. 

El tabac és, generalment, la porta d'entrada dels joves a la marihuana, que també sovint va associada al consum d'alcohol. Santolària assenyala diverses accions per intentar rebaixar aquestes xifres: "Treballar en la prevenció amb les escoles, que hi hagi presència de policia al carrer i que la legislació acompanyi". 

L'UCA va atendre l'any passat un total de 562 persones, xifra que representa un 30% més respecte al 2015. Enguany, entre el gener i el juny s´han atès ja 421 persones. També ha augmentat el nombre de primeres visites a la unitat. 

Informa: Sergi Cano
Imatge: Ruben Calvo

Comparteix: