ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El canvi de model energètic, imprescindible i urgent per evitar més crisis

www.andorradifusio.ad

La directora de la Fundació Empresa i Clima, Elvira Carles, alerta que cal revertir la dependència dels combustibles fòssils. Entre altres coses per evitar l'actual escalada del preu.

Carles, que ha ofert una xerrada sobre canvi climàtic organitzada per l'Empresa Familiar, ha remarcat que "Europa té enlaire el subministrament que necessita, no només per la guerra entre Rússia i Ucraïna, sinó perquè som massa dependents de combustibles fóssils". En aquest sentit defensa que en l'àmbit europeu el problema no se solucionarà "fins que al voltant d'un 80% del nostre mix energètic no sigui d'origen renovable".

En la xerrada també ha assegurat que hi haurà empreses molt afectades perquè baixarà el subministrament de cereals.  I és que, segons ha indicat, "hi ha empreses a la península que treballen amb un 70% de matèria primera provinent d'Ucraïna". Això vol dir que en els propers 3 anys aquesta matèria primera per produir el seu producte no arribarà".

Finalment, l'experta ha constatat que l'escalfament global causa situacions dramàtiques a tot el món, que, si no hi posem remei, s'agreujaran.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Andreij Cristancho
Locució: Joan López

Comparteix: