ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El canvi de valors de la societat i els mateixos usuaris centren la Universitat d'Estiu

www.andorradifusio.ad

Internet ha capgirat l'escala de valors socials i tecnològics amb l'empoderament de les grans empreses que gestionen milions d'usuaris. És un dels aspectes que s'han tractat a la Universitat d'Estiu. Per començar a buscar solucions es parla de l'educació en valors per crear persones competents.

Rafael Bisquerra diu que queda molt per fer en el camp de l´educació en què avui dia regna la instrucció de les àrees acadèmiques ordinàries en detriment del desenvolupament integral de la persona i les seves emocions, crear capacitats per desenvolupar competències.

L’expert en educació emocional remarca el fet que “això que sent profundament a partir de la pressa de consciència, com ho podem gestionar de tal manera que no ens sentim massa influenciats per l’entorn social, físic, econòmic o polític”.

En aquest sentit, Bisquerra ha matisat que cal tenir clar que l’objectiu és la convivència, el rendiment i el benestar compartit”.

El conferenciant apunta a l´estrès, l´ansietat o el consum de tòxics com a conseqüències del poc treball en aquest sentit.

I en la recerca de la felicitat i el benestar artificial, el filòsof i matemàtic Javier Echevarría diu que l´era digital ha fet mutar l´escala de valors amb l´entrada dels grans caçadors del Big Data com Google, Apple, Facebook, Microsoft i Amazon.

Echevarría s’ha mostrat crític amb la figura del creador de Facebook, atès que “ningú ha triat a Zuckerberg, no hi ha parlament o jutge”. A més, també ha reconegut que “ quan els usuaris prenguin consciència igual hi ha una sublevació”.

Qui som cap a on anem i com volem arribar-hi són algunes de les preguntes que han quedat a l´aire en la tercera jornada de la Universitat d´Estiu.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Ruben Calvo

Comparteix: