ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canvis en la direcció del Centre d'Acolliment d'Infants

www.andorradifusio.ad

El canvi en la direcció del Centre d'Acolliment d'Infants (CAI) no té relació amb els incidents de fa uns dies, quan dos menors del centre, un noi i una noia, van ser ingressats a l'hospital per la ingesta de pastilles. El ministre Xavier Espot s'ha reunit amb els pares de la noia i l'advocat per explicar la versió dels fets del seu ministeri.

Segons ha explicat el ministre, la directora del centre s'havia presentat fa uns mesos per a una plaça al ministeri d´Educació que finalment va guanyar.

Com que, segons la llei, estarà un any en període de proves en el nou treball, en aquest temps la direcció del centre quedarà a càrrec de dues persones: la que exercia d'adjunta a la direcció i la cap d'àrea de suport a joves tutelats i extutelats. El ministre ha detallat que la primera "fa les funcions de coordinació, gestió de recursos humans, planificació horària i presa de decisions quotidianes que concerneixen als menors", mentre que l'altra cap d'àrea "pren les decisions estratègiques, de caire educatiu i formatiu".

Espot es reuneix amb els pares de la menor ingressada per ingerir pastilles

El ministre Espot s'ha reunit amb els pares i l'advocat de la noia per explicar la versió del ministeri dels fets. Una versió que ha reconegut difereix substancialment de la que expressen els progenitors de la menor.

El titular d'Afers Socials ha reconegut que en els moments dels fets els protocols eren menys estrictes, ja que feia temps que no es registraven incidents similars al centre. En tot cas, ha tornat a defensar la feina dels professionals del CAI i ha negat "cap mala praxi", tot i deixar la porta oberta a aplicar millores.

Els fets van passar fa unes dues setmanes, quan els dos joves van ser ingressats a l'hospital. El noi va sortir el mateix dia i la noia va quedar en observació.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

18.210.24.208