ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El cap de la UIFAND compareix per primer cop

www.andorradifusio.ad

Per primer vegada des que va esclatar el ´cas BPA´, el cap de la UIFAND, Carles Fiñana, ha comparegut davant la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera. Fiñana ha explicat la gestió de l'organisme en la crisi del banc.

Una de les parts més esperades de la compareixença de Fiñana ha estat el repàs de com es van succeir els fets en la crisi de BPA. De fet, bona part de les preguntes dels consellers han anat encaminades a aprofundir sobre les comunicacions entre el Fincen nord-americà i la UIFAND. Segons fonts presents a la compareixença, no hi ha hagut sorpreses majors, si bé hi ha temes sobre els quals caldria aprofundir en futures compareixences.

L´altra part de la compareixença de Fiñana s´ha centrat a analitzar la normativa que regula l´estructura de la UIFAND i el seu funcionament intern i extern. També ha explicat els protocols d´actuació establerts, les relacions amb els organismes nacionals i internacionals i les mesures per contrarestar eventuals fonts de risc.

Al seu torn, el president del grup mixt, Pere López, ha afirmat que Fiñana ha estat esquerp a l´hora d´explicar com és que la UIF va validar les auditories antiblanqueig de BPA si ara s´han de revisar un per un tots els comptes del banc.

D´aquí a una setmana compareixeran davant la comissió especial el president del consell d´administració de l´INAF, Raül González, i la directora de l´organisme, Maria Cosan. També és previst que a final de mes comparegui un representant de l´ABA.

Informa: Andrés González-Nandin   Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix: