ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Capesa treballa en un nou sistema de filtratge de l'aigua per millorar l'autonomia

www.andorradifusio.ad

Capesa està avaluant una nova captació d'aigua que aportaria un 30% del consum diari i a l'hora treballa a implantar un nou sistema de filtració per poder fer servir l'aigua que arriba amb més terbolesa. Aquest sistema ha d'estar disponible a final d'any i donaria més autonomia a la companyia, segons ha explicat el seu director, Eduard López Mirmi, al programa "Ara i Aquí".

El problema principal de Capesa en aquests moments és gestionar la terbolesa de l'aigua que arriba de la captació del Madriu. És el que provoca que sovint s'hagi de fer servir l'aigua dels dipòsits que tenen una autonomia 1,7 dies. La companyia treballa per millorar aquesta situació.

Eduard López Mirmi afirma que "per temes de meteorologia tenim augments de terbolesa" i vol anar més lluny, "tot i que el Govern diu que els foltres actuals estan bé". En aquest sentit apunta a un nou sistema d'ultrafiltració que permetrà utilitzar aigua amb uns nivells de terbolesa molt superiors als que accepta l'actual i que estaria a punt a finals d'any o a principis del següent.

Capesa també treballa en una nova captació i que aportaria aproximadament el 30% del consum d'aigua diari. La font es troba en fase d'estudi i es fan analítiques periòdicament "que donen números molt bons", diu López.

Sobre l'ampliació de capital, el director de Capesa no s'hi oposa, però creu que és molt complicat que es pugui portar a terme perquè caldria aprovar-ho pel 51% dels 850 accionistes en una assemblea general extraordinària.

Entrevista completa al director de Capesa, Eduard López Mirmi, a l'Ara i Aquí:

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Montse Grau

Comparteix:

18.204.227.117