ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La caravana amb l'ajuda al poble sahrauí emprèn el darrer viatge

www.andorradifusio.ad

L'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) iniciarà aquesta matinada la caravana fins al Sàhara. Sis vehicles carregats d'ajuda humanitària recorreran milers de quilòmetres fins als campaments de refugiats. És el projecte final de l'entitat abans de donar per acabada la seva activitat, ja que és impossible que els infants sahrauís puguin viatjar a l'estiu.

L'Adsaps ja hotot preparat per emprendre la caravana fins als campaments sahrauís. Un camió, un minibús, tres vehicles tot terreny i un cotxe carregats de roba, material escolar, aliments, medicaments i joguines sortiran aquesta matinada en direcció a Alacant.

Allà, la quinzena de persones que prenen part en el viatge, entre integrants de la junta de l'entitat i voluntaris, agafaran un ferri fins a Orà i, a partir d'aquí, els espera una llarga travessa pel desert amb escorta militar.

L'objectiu: lliurar el material humanitari i fer visible el conflicte al Sàhara Occidental. La presidenta de l'entitat, Lluïsa Hurtado, explica que quan arribin volen "fer l'entrega a les famílies, anar al mur de la vergonya i al Sàhara en llibertat perquè es vegi la diferència amb els camps de refugiats".

Aquest és el projecte final de l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí abans de dissoldre's, ja que els problemes burocràtics impedeixen que puguin venir els infants d'acollida a l'estiu.

Lluïsa Hurtado lamenta, un cop més, la poca implicació del Govern per intentar resoldre-ho i assegura haver-se sentit "maltractada moltes vegades".Diu que "hi ha gent de diversos ministeris que m'han ajudat moltíssim però no poden solucionar el problema".

Hurtado agraeix la solidaritat del país, que ha permès recollir fins a quatre tones d'ajuda humanitària, i es mostra satisfeta amb la lluita per intentar que els nens i nenes sahrauís poguessin tornar.   

Informa: Laura Massegú
Imatge: Lluís Dejuan/Ruben Calvo
Locució: Montse Grau

Comparteix: