Carine Montaner creu que ha pecat d'"ingènua"

www.andorradifusio.ad

Carine Montaner ha confessat a Ràdio Nacional que va ser una mica "ingènua" en l'afer de la revelació dels salaris públics de Ferran Costa, pel qual ha estat jutjada. No ho va filtrar a la premsa sinó que ho va explicar a altres polítics.

La consellera general Carine Montaner s'ha refermat en la denúncia del que, per ella, és un abús. Això sí, creu que potser ha estat massa innocent a l'hora de gestionar-ho tot plegat.

"He pecat una mica de ser, només en això, una mica ingènua. D'intentar, en l'esfera purament política, de voler canviar una cosa del que havia vist i aquí em posen a la graella. Una persona amb picardia li asseguro que el que hagués fet és filtrar directament a la premsa sense dir res ni als ni als altres".

"Jo no li vull mal al senyor Costa però el que passa és que jo no podia estar d'acord, com va dir el senyor Gallardo, que a tots els polítics els semblava lleig però podia fer-ho. A mi també em sembla lleig, em sembla un abús i, per tant, davant d'un abús, nosaltres parlamentaris, que tenim el seient per a canviar les coses, ho hem de fer".

Carine Montaner, presidenta d'Andorra Endavant

Andorra, model d'independència judicial

Xavier Espot té absolut respecte a les institucions judicials, decideixin el que decideixin. Així s'ha posicionat sobre el judici a la consellera Carine Montaner. Insisteix que en cap cas el Govern té capacitat d'incidència sobre l'actuació de la fiscalia, al contrari del que passa en altres països.

"Nosaltres tenim una llei del ministeri fiscal, que jo mateix vaig reformar quan era ministre de Justícia, que els dona àmplia autonomia i àmplies atribucions. El Govern només pot donar instruccions a la Fiscalia de política criminal general i per escrit. Crec que és un dels sistemes més restrictius que s'estableixen en els països del nostre entorn".

Xavier Espot, cap de Govern

Informa: Pere Moliné - Esther Jover Martin

Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

142 dones d'Andorra avorten a la sanitat catalana El parc públic d'habitatge ja compta amb els primers pisos a Encamp