ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Càritas cedeix un pis a Afers Socials per acollir refugiats i persones en risc d'exclusió

www.andorradifusio.ad

Càritas cedeix un habitatge de 30 metres quadrats al Govern perquè pugui servir de pis d'acollida per a les famílies de refugiats que arribaran a partir de setembre. L´objectiu de l'administració és poder ampliar el parc d'habitatge social amb la signatura de convenis amb altres entitats cíviques.

Càritas Andorra és la primera entitat cívica que posa a disposició d'Afers Socials un habitatge per donar cobertura a les necessites d´algunes persones o famílies en situació de vulnerabilitat.

El pis situat al carrer Xavier Mestre Planes servirà en primera instància per acollir els refugiats que arribaran a partir del setembre. El ministre Xavier Espot afirma que "una de les recomanacions que ens van formular és intentar oferir als refugiats un habitatge en una zona cèntrica amb un teixit social adequat per tal que aquesta integració es pugui fer al més ràpid possible".

El Govern disposa actualment de vuit habitatges que cobreixen les necessitats de famílies amb risc d´exclusió social com persones tutelades, gent gran o dones que han patit violència de gènere.

La problemàtica de la manca d´habitatge ha agreujat encara més la situació d´aquest col·lectiu i des de l´administració es vol establir noves col·laboracions amb entitats cíviques per ampliar l´oferta d'apartaments socials. El president de Càritas Andorra, Amadeu Rocamora, explica que han rebut "persones que s'han vist obligats a canviar d'habitatge, alguns perquè de cop i volta el cost del lloguer ha augmentat". Diu que "són persones que vivien a parròquies centrals i s'han hagut de desplaçar a Encamp o la Massana".

El conveni amb Càritas és de tres anys prorrogables amb l'acord previ del Govern. Les persones o famílies que ocupin l'habitatge rebran un seguiment per part del departament d'Afers Socials.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix: