ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Carmen Thyssen celebra el tercer aniversari amb les portes tancades

www.andorradifusio.ad

Tal dia com avui fa tres anys el Museu Carmen Thyssen obria les portes al gran públic. La celebració però es fa amb les portes tancades. El director artístic, Guillermo Cervera, ha enviat un missatge a través de les xarxes a l’actiu més important que té l’equipament, els visitants.

De les anades i vingudes dels seus artistes, de les dones protagonistes pinzell en mà, les que tants artistes han inspirat i aquells que sense saber-ho han estat influenciats o han inspirat d'altres. Són moltes les històries que ens ha explicat el Museu Carmen Thyssen a Andorra al llarg de tres anys. Han estat moments per imaginar, traslladar-nos a racons que ja no existeixen o que mai han existit. Ells ens han ensenyat que hi ha molts mons i de molts colors, però que ara descansen en silenci trobant a faltar qui viu l'art i la cultura.

"Sense un visitant, un museu no té vida. Té una part important de vida amb les obres, però necessita l'energia vital que el fa mantenir-se, el visitant", assegura el conservador, Guillermo Cervera, qui avança que la celebració s'ajorna per quan es reobri.

En el cinquè dia de tancament el museu ofereix un repte, descarregar i pintar la plantilla del quadre de Van Goyen que es pot trobar a la pàgina web i pujar el resultat a les xarxes amb l’etiqueta #workoftheweek i etiquetar el museu (@cthyssenandorra). Vincent Van Gogh deia que somiava la pintura i després pintava el seu somni. Ara és el nostre torn.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.214.184.223