ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El carnaval d'Encamp inicia el projecte de l'Arxiu Nacional per donar a conèixer les festes d'interès cultural

www.andorradifusio.ad

Els canvis de les pastures o associacions històriques podrien entrar a la llista de patrimoni immaterial d'Andorra. Des de l'Arxiu Nacional s'ha començat a posar en valor celebracions com el carnaval d'Encamp.

Sense saber massa bé quan es va començar a celebrar, el carnaval d'Encamp és un dels més famosos i populars. El ball de l'ossa i els contrabandistes són les representacions de la festa en què passen la política comunal i nacional pel sedàs de la crítica amb molt d'humor.

La festa deu un homenatge al seu creador, el Sícoris i la seva vigències a les diverses generacions que l'han mantingut viu.

De la mateixa manera que el carnaval d'Encamp hi ha moltes festes que s'estan recollint en format audiovisual a partir d'imatges de l'Arxiu Nacional i de la feina del departament d'etnografia.

Són una quinzena que se podrien veure ampliades amb altre de caire participatiu, singulars i de gran vitalitat i creativitat.

Algunes de les que s'estan valorant són el canvi de pastures que cada any es fa a la parròquia d'Ordino o la inclusió d'associacions històriques amb festes relacionades.

A la llarga tot plegat es disposarà en un espai virtual al web de Cultura perquè el ciutadà pugui conèixer millor aquest patrimoni.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu Nacional
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

34.238.190.122