Les cartes de desnonament dels propietaris són denunciables

www.andorradifusio.ad

Les cartes de molts propietaris als llogaters desnonant-los són il·legals i es poden denunciar a la Justícia si es demostra que hi ha hagut mala fe. Carles Ensenyat, síndic general, ha explicat a l'"Avui serà un bon dia" que la principal prioritat de l'executiu és mantenir la viabilitat de les pensions.

S'ha de fer més pedagogia sobre els efectes de la pròrroga dels lloguers per tres anys. Carles Ensenyat alerta que les cartes d'alguns propietaris fent fora de casa els llogaters poden ser denunciables. "Si es demostra la mala fe, sí que ho són. També és veritat que hi pot haver propietaris que hagin actuat sense mala fe. Simplement pensant que ho podien fer perquè s'acabava una llei. Però han de saber que hi ha una llei a tràmit i aquí tots els partits polítics i la sindicatura posarem tota la capacitat que tinguem perquè abans del 31 de desembre estigui aprovada".

Per al síndic, és saludable protestar per la situació de l'habitatge amb manifestacions com la convocada per al pròxim 8 de desembre. Sempre, això sí, que no es bloquegi la frontera. Ressalta que "garantir les pensions és la màxima prioritat. I, per tant, això no vol dir que hi hagi temes secundaris. Vol dir que es trobarà una solució segur". Ha afegit que ell és partidari d'incrementar el salari mínim. 

Última etapa política

Ensenyat ha assegurat que aquesta serà la seva darrera legislatura en política perquè, amb el càrrec de síndic general, "sublimes una carrera dins el legislatiu. De la mateixa forma que, probablement, una persona que comença de secretari d'estat ambiciona arribar a cap de Govern, una persona que comença com a conseller general, òbviament per a ella i per a mi, és un honor acabar la carrera política de síndic".

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Acord entre el treballador peruà i l'empresa Casyre per una indemnització de 14.000 euros Augmenta un 10% el pressupost de la CASS