ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Casadevall, sobre els darrers atacs hackers a Andorra Telecom: "Això passa fa cinc anys i tomba la xarxa"

www.andorradifusio.ad

Les inversions en seguretat d'Andorra Telecom han contribuït que l'atac hacker de la setmana passada no pengés la xarxa. Ho ha assegurat el portaveu de la companyia, Carles Casadevall, en una entrevista a "Els matins de la Nacional".

Ha explicat que actualment Andorra Telecom té una capacitat per suportar fins a tres vegades més moviment a internet que l'habitual. És el que ha fet possible que es pogués resistir l'atac coordinat de la setmana passada contra els directes que van fer des d'Andorra els youtubers espanyols residents al Principat i que van provocar problemes a la xarxa unes 3 hores.

"Això passa fa cinc anys i tomba la xarxa. Hagués provocat 'un zero', que vol dir que cau tot internet i l'has d'anar recuperant de nou", ha manifestat remarcant les inversions que s'han fet els darrers anys per evitar un escenari d'aquest tipus. Fa cinc anys potser teníem només tres línies internacionals, ara en tenim cinc i properament n'hi haurà una sisena.

Segons Casadevall, els proveïdors internacionals d'Andorra Telecom han assegurat que no havien vist un atac tan contundent com aquest.

No ha descartat que es pugui acabar trobant l'origen de l'atac ja que "sempre queda un rastre", però "potser serà més complicat trobar qui el va finançar". I és que no va venir  d'un sol punt, sinó de "milions de màquines de tot el món". L'atac més greu procedia  de 50 països diferents. "Hi havia molts mitjans, no eren aficionats".

En casos com aquests, ha detallat el portaveu de la tecnològica, "es fan servir xarxes de bots, de manera que milions d'ordinadors, sense que el propietari en sigui conscient, s'estan utilitzant per a l'atac".

Entrevista completa al portaveu d'Andorra Telecom amb motiu dels atacs hackers:

Informa: Pere Moliné - Yasmina Canedo

Comparteix: