ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La CASS alerta de l'augment dels accidents laborals i demana mesures

www.andorradifusio.ad

La CASS ha mostrat la seva preocupació perquè el nombre d'accidents laborals hagi augmentat un 8% i demana mesures per evitar-ho. També ha informat que les despeses en la branca jubilació han crescut un 10% i es situen en uns 91 milions.

En un comunicat la Caixa Andorrana de Seguretat Social ha informat que la xifra d'accidents laborals ha crescut un 8% el 2018.

El consell d'administració d'aquesta institució ha mostrat la seva preocupació davant aquest fet i ha afegit que considera que s'ha de reflexionar sobre les mesures per disminuir el nombre d'accidents laborals.

Els especialistes asseguren que la mitjana és superior a la dels països de l'entorn i molt més alta que la del nord d'Europa.

L'augment d'ingressos i despeses a la branca jubilació

Per altra banda, els ingressos per cotitzacions de la branca jubilació han augmentat un 5,1% el 2018 i han suposat 134,9 milions d'euros.

Aquesta xifra contrasta amb l'augment de les despeses en la branca jubilació que han pujat un 10,7% respecte del 2017. Suposen prop de 92 milions d'euros.

Les despeses en pensions no contributives, és a dir, les de solidaritat de la gent gran, han baixat un 4,9% i se situen entre 4 i 5 milions. La disminució s'explica perquè amb la nova legislació de serveis socials i sociosanitaris el Govern es fa càrrec directament de les pensions no contributives.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

34.200.218.187