ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La CASS assegura que el subsidi d'atur no entra en l'acord amb la UE perquè és un ajut i no una prestació social

www.andorradifusio.ad

Jean Michel Rascagneres, president de la CASS, ha assegurat que la prestació per subsidi d'atur vigent no obligaria el Principat a pagar contribucions per aquest concepte a treballadors de la UE, si se signés un acord d'associació. Dona per tancada així la polèmica sobre aquesta qüestió en què havien participat l'exministre d'Afers Exteriors Espanyol i el president d'SDP, Jaume Bartumeu.

La CASS està duent a terme una anàlisi tècnica sobre el que suposaria un acord d'associació amb la UE. Europa vol que les prestacions de seguretat social com el subsidi d'atur siguin homologables.

Però, segons el president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, l'actual subsidi d'atur del Principat no forma part d'aquest grup perquè és un ajut "finançat via impostos" i no "una prestació de seguretat social perquè no s'està pagant una contribució".

Això podria canviar si Andorra instaurés "un subsidi d'atur contributiu", diu Rascagneres. Llavors els empleats europeus que treballessin a Andorra podrien tenir dret a cobrar un subsidi d'atur als seus països. D'aquesta manera, indica, "estaríem davant una prestació de seguretat social que estaria dins del marc de l'acord d'associació".

Però la CASS puntualitza que es tracta d'una decisió que competeix als polítics.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

34.200.218.187