ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La CASS confirma que les noves mares i pares anteriors al febrer poden gaudir de la baixa ampliada

www.andorradifusio.ad

La CASS ha donat la raó al col·lectiu de mares que van donar a llum abans de l'1 de febrer i demanaven que se'ls apliqués la nova baixa de maternitat per no suspendre la lactància. Aquesta possibilitat entrava en vigor, precisament l'1 de febrer. Per tant, se'ls allarga la baixa per maternitat quatre setmanes. La de paternitat s'amplia dues setmanes.

El consell d'administració de la CASS ha decidit concedir la demanda dels pares i mares en situació de descans per paternitat i maternitat que volien que se'ls ampliés el període de baixa a partir de l'1 de febrer. A partir d'aquesta data va entrar en vigor el nou codi de relacions laborals que, efectivament, dona més temps per a aquests supòsits. Per tant, la Seguretat Social ha decidit que les persones que es trobin en baixa de maternitat o paternitat poden prorrogar aquesta situació. Concretament, quatre setmanes per maternitat i dues per paternitat.

Les persones que entre l'1 de febrer i el 22 es trobaven de baixa per aquests motius i s'han reincorporat a la feina, podran gaudir de les setmanes de descans addicionals i se'ls informarà del procés per fer-ho efectiu.

Això pel que fa als assalariats. Els autònoms podran gaudir dels mateixos drets a partir del 17 de setembre quan entrarà en vigor el text legal que ho farà possible.

Un dels motius per reclamar l'ampliació de la baixa és que així es permetria continuar amb l'alletament als nadons i ajornar l'entrada a l'escola bressol i evitar el contagi de malalties potencialment més greus en nadons.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

34.231.21.83