ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La CASS demana urgentment més mesures polítiques per garantir les pensions

www.andorradifusio.ad

La CASS demana mesures urgents per garantir la viabilitat de les pensions per a un període d'anys més llarg. Així ho tornarà a reflectir el tercer estudi actuarial, que encara no ha presentat al Govern ni al Consell General. El fons de reserva de les pensions ha crescut fins als 1.364 milions.

La CASS ha fet balanç dels resultats del fons de reserva de jubilació provisionals, que se salden, el 30 de setembre, amb una rendibilitat de les inversions de 91,6 milions d'euros més respecte del desembre del 2018. En total, hi ha 1.364 milions a la cartera d'inversions, 121 més que fa nou mesos, 30 dels quals corresponen a transferències de superàvit de la CASS.

El president de la comissió gestora del Fons de Reserva de Jubilació, Josep Delgado, i el del Consell d'Administració, Jean-Michel Rascagneres, defensen que calen mesures urgents per garantir la sostenibilitat de les pensions a més llarg termini. "El missatge és aquest: sigui una, dues, tres o quatre mesures s'han de començar a fer al més aviat possible. Cada any que passa, la motxilla es fa més pesada. I no n'hi ha tantes (de mesures), al final és incrementar cotitzacions, fer-ho d'una manera que el factor de conversió comenci a guanyar i sigui més adaptable a l'esperança de vida...", deia Delgado.

El president de la comissió gestora del Fons de Reserva de Jubilació i el president del Consell d'Adminstració de la CASS advoquen perquè hi hagi un pacte d'estat per defensar el futur de les pensions, "una solució política", demana Rascagneres.

Rascagneres i Delgado posaran el punt final al seu mandat l'1 de novembre, sense que es conegui qui seran els seus successors.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.235.62.151