La CASS nega haver reemborsat cap avortament sota un altre concepte mèdic

www.andorradifusio.ad

La CASS no té constància que hagin abonat avortaments voluntaris a centres de l'exterior amb un altre epígraf mèdic. Jean Michel Rascagneres, president del Consell d'Administració, ha negat cap reemborsament per aquest concepte.

El debat sobre la despenalització de l'avortament torna a ser a l'agenda política. La CASS ha recalcat que no tenen constància que hagin reemborsat cap interrupció voluntària de l'embaràs a l'exterior que s'hagués camuflat amb un altre concepte mèdic; per tant, amb un evident engany del metge forani que signés la petició.

Segons el president de la CASS, Jean Michel Rascagneres, "voldria dir que està codificant una intervenció quirúrgica que no tindria res a veure amb el que es fa realment". Assegura que "si un dia hi hagués dubtes, la CASS tindria mitjans per controlar-ho, cosa que no ha fet mai perquè no hem tingut cap indici que un metge hagi fet cap actuació d'aquesta mena".

Recalca que no preveuen el reemborsament d'aquesta pràctica perquè "la CASS no té els avortaments voluntaris a la seva nomenclatura i de cap manera no els pot reemborsar". "Mai ningú no ha demanat a la CASS reemborsar l'avortament voluntari i si es demanés es diria que no", conclou.

El 2017, la CASS va reemborsar 29 interrupcions de l'embaràs que, això sí, eren involuntàries.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: