ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Catalunya prorroga el confinament municipal i França aplicarà el toc de queda des de les 18 hores

www.andorradifusio.ad

Catalunya prorrogarà una setmana el confinament municipal i les restriccions vigents. Això suposa per a Andorra que no hi haurà equiparació amb l'Alt Urgell i que seguiran sense poder venir turistes catalans. França estendrà dissabte un toc de queda més restrictiu a partir de les 6 de la tarda.

Les dades de contagis de Catalunya de la Covid-19 augmenten i s'han arribat a xifres que no es veien des d'octubre. Entre el 3 i el 9 de gener han mort prop de 400 persones. Això ha fet que la Generalitat decideixi prorrogar les restriccions que hi havia en vigor.

Una és el confinament municipal, que estarà vigent fins al 24 de gener, com a mínim, que és perimetral a tot Catalunya.

Per tant, tot indica que no hi haurà equiparació comarcal entre Andorra i l'Alt Urgell ni podran entrar visitants des de Catalunya que vinguin a fer turisme.

Una altra de les restriccions que es mantindrà és el toc de queda des de les 10 de la nit a les 6 matí i els horaris restringits per a la restauració. Els comerços que no siguin essencials hauran d'estar tancats el cap de setmana.

D'altra banda, les restriccions també s'endureixen a França. El primer ministre, Jean Castex, ha avançat que dissabte s'imposarà un toc de queda nacional a les sis de la tarda que s'estendrà fins a final de mes. Per conseqüència, els establiments hauran de tancar a les sis també.

Pel que fa a les fronteres, Castex ha anunciat que totes les persones que entrin al territori per aire o per mar i no vinguin d'un país de la Unió Europea hauran de presentar una PCR negativa i hauran d'estar com a mínim 7 dies aïllats.

Informa: Pere Moliné
Locució: David Domingo

Comparteix:

34.239.150.57