Catalunya reobre els comerços i França les escoles amb un protocol sanitari estricte

www.andorradifusio.ad

Com a Andorra, la millora de la situació sanitària permet a Catalunya i França retirar algunes de les restriccions. Els catalans recuperen oficialment la mobilitat a tot el territori a partir de dilluns i a l'Hexàgon les classes es reprendran també la setmana vinent.

Ja és oficial. A partir de dilluns la mobilitat s’amplia a tot Catalunya, reobre la restauració dels centres comercials, els comerços poden alçar portes sense límit de superfície, l’ensenyament postobligatori torna a ser presencial del tot i gimnasos i temples religiosos poden arribar al 50% de l’aforament.

A més, s'aixequen les limitacions de fer trobades amb només dos grups bombolla, tot i que es manté el límit de 6 persones. Com Andorra des de fa setmanes, Catalunya aposta ara per una nova estratègia de cribratges massius a les zones que presentin les pitjors dades epidemiològiques.

Serà a través d’automostres, amb la novetat que les persones que hi participin podran fer-se la prova cada quinze dies mentre duri la campanya al seu municipi, segons ha detallat la consellera de Salut, Alba Vergés. També ha assenyalat que "començarem a partir de la setmana que ve a alguns indrets de Lleida, Catalunya Central i Girona".

Una estratègia que s'afegeix, segons ha explicat, a "les polítiques de cerca activa del virus i al control de brots i cerca de contactes que estem fent".

A França, el govern ha confirmat que les restriccions de mobilitat s'aixecaran el 3 de maig i les escoles tornaran a obrir a partir de dilluns, amb un protocol sanitari estricte.

Es manté el toc de queda i la reobertura de comerços i d'instal·lacions culturals queda fixada per a mitjan maig.

Informa: Sergi Cano
Imatges cedides: Unió Europea-Arxiu-XTVL

Comparteix:

Els veterinaris opositors al cens caní donen per fet que hauran de cedir al projecte de la identificació d'ADN Dos nous semàfors per reduir la velocitat a l'entrada i sortida de Sispony