ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Catalunya tornarà al confinament comarcal sense afectar la mobilitat amb Andorra

Catalunya tornarà al confinament comarcal aquest divendres

Catalunya tornarà al confinament comarcal aquest divendres, també per a les bombolles de convivència.

Ho ha confirmat el Govern de la Generalitat, després que ho hagi decidit el Procicat, que s'ha reunit abans del previst, arran de l'empitjorament de les dades epidemiològiques i perquè encara no es poden veure els efectes de la Setmana Santa.

La mesura entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres, per tal d'evitar una operació sortida el cap de setmana. Una decisió, però, que no impedirà l'actual mobilitat amb Andorra, segons va ratificar el Govern dimarts després d'una reunió de treball amb el govern català. Així doncs, les bombolles convivents de Catalunya, es podran desplaçar fins a Andorra, però no es podran moure d'una comarca a una altra dins de la seva comunitat.

El govern espanyol va donar el vistiplau la setmana passada als desplaçaments de residents a territori veís sense justificar-ne el motiu, però sempre seguint les restriccions sanitàries establertes en el lloc de destí que marca cada comunitat autònoma. De la mateixa manera, van explicar que els ciutadans espanyols poden desplaçar-se a Andorra. El canvi de la interpretació de la norma que regula la mobilitat internacional va motivar el restabliment de la normalitat de la circulació a la frontera del riu Runer.

Amb tot, el missatge de les institucions governamentals és de prudència i d'evitar contactes i desplaçaments entre persones que no formin part de les bombolles habituals. 

Informa: Redacció

 

Comparteix:

34.239.147.49