ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Cau fins al 50% l'ocupació hotelera al Pas de la Casa

www.andorradifusio.ad

Caiguda de l'ocupació del mes de juliol al Pas de la Casa. El sector hoteler es mostra preocupat pels descens, que alguns xifren en el 50%, i considera que cal incentivar les activitats al Pas i buscar un model com el de la Massana, en el qual també s'impliqui l’estació d'esquí amb activitats d’estiu.

A l’estiu només obren la meitat dels hotels del Pas de la Casa, i amb una política de preus agressiva i tot, no s’aconsegueix incrementar el turisme. Rosa Pla és propietària de l'Hotel Pic Mari i assegura que en el seu cas l'ocupació ha estat la meitat que l'any anterior.

De fet, els hotelers consideren que el preu no ha de ser el factor que atregui els turistes, sinó que ha de ser un tipus d’activitat d’estiu que permeti incrementar les pernoctacions. Josep Ayala, propietari de l'Hotel Les truites, creu que "s'han de començar a projectar activitats a l'estiu amb cara i ulls". Admet envejar el que ha aconseguit la Massana amb la BTT i admira "el treball i dedicació que hi ha hagut". "Nosaltres ho tenim encara molt lluny", lamenta.

En el mateix sentit es pronuncia Pla. Afirma qie els clients "només es queden un dia perquè no hi ha res que els motivi a quedar-se".

També critiquen que tot depengui d’un comerç molt limitat a "l'alcohol i el tabac", diu Ayala.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: