ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cau la venda de pisos, que són cada cop més cars

www.andorradifusio.ad

Frenada del mercat immobiliari. Segons les dades d'Estadística, les transaccions van caure significativament el 2019. L'obra nova és la que més ha patit, amb una davallada del 90% en el nombre d'operacions i en el seu valor.

Les transaccions immobiliàries es van desplomar l'any passat fins a un 13%, amb Canillo i Escaldes-Engordany al capdavant d'aquesta davallada. Són les parròquies on menys operacions hi va haver, mentre que Sant Julià de Lòria és l'única on hi ha hagut un increment. El 2019 el nombre de béns immobles transmesos va ser pràcticament un 20% menor. Aquest apartat inclou pisos, habitatges unifamiliars i places d'aparcament, entre d'altres.

El descens en el cas de l'obra nova és el més significatiu: s'ha venut un 86% menys respecte al 2018 i, sobretot, el valor d'aquestes transaccions ha experimentat una caiguda del 90%. Canillo, Encamp, la Massana i Escaldes-Engordany estan a la part negativa de la balança, mentre que Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria han registrat increments en els béns immobles transmesos.

Si ens fixem en la superfície, sí que s'han venut més metres quadrats. Això és possible gràcies a les transmissions de magatzems i terrenys. En canvi, baixen les de pisos, locals comercials, edificis i altres construccions.

Sí que ha pujat bastant el preu mitjà per metre quadrat que, en el cas dels habitatges i els pisos, s'ha enfilat entre un 10 i un 15%. La Massana, Encamp i Sant Julià de Lòria són les parròquies on s'ha encarit més. Només Ordino experimenta un descens del preu mitjà.

Informa: Jordi Cama
Locució: Jordi Lorente

Comparteix: