ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Caubella i Beixalís, les últimes opcions abans de descartar l'heliport

www.andorradifusio.ad

Jordi Gallardo creu que si els dos darrers terrenys que s'estudien per a l'heliport no són viables s'haurà de descartar. Recorda que fa quinze anys que es treballa en possibles ubicacions i que se n'han revisat moltes. La decisió final haurà de ser col·legiada, però de moment n'hi ha dues de noves en estudi, la Caubella i Beixalís, que les properes setmanes hauran de passar la primera anàlisi tècnica interna.

El Govern no decau en la recerca de terrenys per construir-hi l'heliport nacional i de fet el projecte es manté al nou full de ruta. Hi ha dos terrenys en estudi i en les properes setmanes se sabrà si passen els primers filtres. De complir els requisits serien objecte d'un estudi més aprofundit on també entrarien els comuns implicats.

Recordem que s'estudien terrenys a la Caubella i a Beixalís. Tot i no ser taxatiu, el ministre Jordi Gallardo ha deixat bastant clar que si cap d'aquestes dues noves ubicacions no és viable serà difícil trobar-ne de noves. "Han passat quinze anys i no tenim ni el lloc. Després d'haver analitzat molt el país i les possibles ubicacions, si cap d'aquestes dues compleix, ens haurem de qüestionar si realment hi ha alternatives", reconeix.

Gallardo ha dit que la decisió haurà de ser col·legiada amb la resta de membres del Govern. Ha afegit que vol anar cremant etapes amb els terrenys que s'estan estudiant i de fet creu que tenen moltes opcions. A banda de la part més tècnica i aeronàutica caldrà veure l'impacte acústic i la connectivitat per carretera amb el centre del país. No ha parlat de dates perquè vol que l'anàlisi dels espais sigui rigorosa, però Gallardo no vol que els estudis es dilatin gaire en el temps. Ha afegit que l'heliport, amb l'aeroport d'Andorra-la Seu, han de ser un nou revulsiu per al país.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

54.236.35.159