ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CEA considera que no és el moment d'augmentar els salaris

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial es mostra contrària a una pujada generalitzada de salaris i que el Govern la decreti si no hi ha acord entre patronal i sindicats. L'USdA, per la seva banda, afirma que l'executiu hauria de prendre mesures per augmentar el nivell de vida dels treballadors i pensionistes perquè l'ascensor social està espatllat.

La patronal considera que ja ha fet prou pujades salarials enguany per haver-ne de fer una altra. Això abans de trobar-se amb els sindicats i el Govern per tractar les mesures per combatre l'increment del cost de la vida. La CEA ha afirmat que l'elevada inflació també afecta molt les empreses.

El Director CEAIago Andreu, explica: "No és el moment ara d'una pujada salarial per decret. Una altra cosa és el que cada empresa vulgui acordar en el seu si entre empresari i treballador." I afegeix que no toca perquè tots aquests costos que ens estan afectant a tots, l'augment de l'energia, de les matèries primeres, també afecten a les empreses i dificulta l'augment dels salaris. 

La Unió Sindical ha assegurat que vol escoltar la proposta que pugui fer la patronal però creu que el Govern hauria de prendre més mesures per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu de la majoria de la població perquè té clar que la diferència entre rics i la resta s'ha incrementat.

El secretari general USdA, Gabriel Ubach, afirma: "El Govern el que hauria de mirar és per la majoria de la gent treballadora, de la classe treballadora i de la classe jubilada d'aquest país. El govern hauria d'evitar que aquest ascensor social es dispari de la manera en què s'ha disparat."

Iago Andreu ha afirmat que el preu de les matèries primeres sembla haver-se controlat i que es preveu que la inflació no sigui tan elevada a final d'any.

Informa: Pere Moliné-J.A.Sarmiento
Locució: Ariadna Guiu Vila

Comparteix: