ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

La CEA creu que les declaracions del raonador sobre l'habitatge generen "alarmisme"

www.andorradifusio.ad

Des de la CEA, la confederació empresarial, s'ha replicat les declaracions del raonador afirmant que són alarmistes. Consideren que Marc Vila ha extrapolat en base a uns casos que creuen aïllats. Tot i això, també creuen que, probablement, hi ha hagut un augment dels preus dels lloguers.

Víctor Filloy, membre de la comissió d'habitatge de la CEA, ha assegurat que les declaracions del raonador del ciutadà sobre els augments abusius dels lloguers generen alarmisme. Sobretot, en la seva opinió, perquè no corresponen a dades reals, sinó només a una quarantena de persones que s'han queixat.

Filloy ha dit que "generalitzar un problema de país sense tenir unes dades reals i fiables, com a mínim és alarmar. El que voldríem és tranquil·litzar. Entenem que el que cal fer, com a mínim, és analitzar les dades".

Ha assegurat que confia que la taula de treball sobre l'habitatge, en què hi ha tots els sectors implicats, serveixi per a trobar solucions, però ha afegit que "amb dades reals". Vaticina que "probablement hi ha un augment dels preus del lloguer, però ho hem de determinar d'una manera rigorosa, analitzada, contrastada, no en base a 40 queixes, que segurament són reals, que ha rebut el raonador del ciutadà".

També ha reiterat que els comuns tenen dades molt fiables dels preus dels lloguers, per les taxes que els graven. Segons comenta, si les passessin al Govern, aquest disposaria d'eines més adequades per resoldre aquesta problemàtica.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Hèctor Romance

Comparteix:

35.153.39.7