ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CEA demana flexibilitzar les quotes per donar més pes al criteri de l'empresa en les contractacions de treballadors

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial (CEA) demana més flexibilització en la regulació de les quotes i que es tingui en compte les necessitats de l'empresari. La patronal afegeix que cal analitzar bé les dades que arriben del servei d'Ocupació ja que considera que no tots els inscrits tenen com a objectiu la recerca de feina. 

La CEA demana canvis perquè l'empresari que contracta un treballador per temporada pugui, posteriorment i en el cas que l'empleat funcioni, allargar-li el contracte i esdevingui un treballador fix. 

El director gerent, Iago Andreu, argumenta que "en aquest cas no estem parlant d'un treballador que surt del no-res, sinó d'una persona que ja ha estat conrtactada per una empresa que se la vol quedar i consolidar a la seva plantilla". És per aquest motiu que defensa "que la regulació hauria de tenir més en compte el criteri de l'empresa, que no voldrà contractar algú que no funcioni o que no tingui el perfil idoni per aquell sector".

Aposta també per la formació per poder reconduir els treballadors inscrits al servei d'Ocupació i així afrontar el problema de la manca de mà d'obra.

Ara bé, cal tenir en compte, segons Andreu, que n'hi ha que ho fan només per aspirar a ajuts socials, ja que és imprescindible per a obtenir determinades prestacions. Per això creu que "mai s'arribarà a zero". "Hi ha persones que estan inscrites, però potser activament no busquen feina".

D'aquí que les dades del servei d'Ocupació s'hagin d'analitzar detingudament. A tall d'exemple, Andreu ha manifestat que el sector relacionat amb el turisme necessita 13.000 treballadors, mentre que els inscrits al servei d'Ocupació que busquen feina en el mateix sector són unes 200 persones. Per tant, la falta de mà d'obra al sector és més que evident. 

Entrevista completa al director gerent de la CEA, Iago Andreu:

Informa: Montse Grau

Comparteix: