ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La CEA demana al Govern reconsiderar la suspensió temporal de llocs de treball durant la crisi de la COVID19

www.andorradifusio.ad

La CEA vol que el govern reconsideri la possibilitat de reglamentar les suspensions temporals de llocs de treball. Recorden que la mesura està recollida en la llei de relacions laborals. També reclamen ajudes econòmiques directes per al sector dels autònoms.

Tot i valorar positivament les mesures de la llei òmnibus, la CEA adverteix que la situació actual ha comportat una crisi de liquiditat que està posant en tensió moltes empreses i autònoms.

Per això es remeten a la llei de relacions laborals que contempla, en casos de força major, la suspensió temporal dels contractes laborals. L'únic obstacle és que primer cal elaborar el reglament que ho reguli.

En un comunicat la CEA creu que en la situació actual es donen les circumstàncies per aplicar la mesura, que d'altra banda, entra en contradicció amb la Llei Òmnibus, que prohibeix acomiadaments durant la crisi. Seria similar al que es coneix a Espanya com a Expedient de Regulació Temporal de Treballadors (ERTE).

En cas d'aplicar-se, el sou del treballador, així com la cotització, aniria a càrrec del Govern i de l'empresari, i aquest estaria obligat a preservar els llocs de treball una vegada decretat la fi de la mesura excepcional.

En declaracions a RNA el president de l'entitat, Gerard Cadena, ha defensat la proposta, explicant que podria realitzar-se "a partir d'unes aportacions per part del Govern, de l'empresa i del treballador". Considera que "tothom ha de fer un sacrifici per poder continuar i intentar que això sigui el més curt possible".

També ha reclamat més ajudes per als autònoms, ja que segons Cadena, són la part més feble del teixit productiu i els que més estan notant la crisi.

A banda de les excepcions contemplades i altres ajudes creu que cal valorar ajudes econòmiques directes, tal com es fan en altres països en situacions similars.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

54.160.19.155