ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CEA proposa la retirada progressiva de les mesures "intervencionistes" sobre el lloguer però defensa establir un topall

www.andorradifusio.ad

Crear una batllia especialitzada pel que fa a l'habitatge és un dels pocs plantejaments que comparteixen patronal i sindicats. Després de trobar-se s'han emplaçat a noves reunions. De moment, però, les propostes damunt la taula són força contràries.  

Mentre que els sindicats demanen limitar el preu del lloguer a 8 euros el metre quadrat, la CEA proposa la retirada progressiva de les mesures que titlla d'intervencionistes.

Aquest és tan sols un exemple de la discrepància en les propostes per millorar el poder adquisitiu de la població que han posat sobre la taula els actors presents en el Consell econòmic i social. I és que la CEA vol que es permeti augmentar els lloguers, sempre que l'import no superi un terç de la renda familiar.

Ara bé, la seva proposta pel que fa a la creació d'una batllia especialitzada en aquesta matèria no ha semblat malament als sindicats.

Pel que fa als increments de salari, la patronal demana que sigui en base a l'IPC subjacent i que s'apliqui la forquilla entre el salari mínim i el medià. Creu que s'ha de bonificar el 25% del primer tram de l'IRPF, és a dir, el que està comprès entre 24.000 i 40.000 euros anuals i ajornar la presentació dels comptes de les empreses.

En l'àmbit dels carburants, reclamen augmentar la subvenció fins a 20 cèntims per litre per vehicles d'empresa. Finalment, volen que es consensuï la gratuïtat del transport públic amb les concessionàries per evitar repetir les darreres desavinences.

És previst que es tornin a reunir en les poperes setmanes.

Informa: Pere Moliné-Judith Sáez
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: