La CEA veu molt ajustada l'aplicació de la reforma laboral l'1 de febrer

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial, que demanava tres mesos per adaptar-se a la nova legislació laboral, considera molt ajustat començar a aplicar els canvis a partir de l'1 de febrer. Valora especialment que es prevegi la creació del Consell Econòmic i Social. Per contra, lamenta que alguns sectors hauran de pagar més cares les hores extra.

La CEA encara ha de fer un estudi de fons de la nova legislació però en línies generals en fa una valoració positiva.

Entén que es passa d'un sistema d'usos i costums a una regulació que ha de donar més seguretat jurídica tant a les empreses com als treballadors.

El president de la patronal, Gerard Cadena, considera, però, molt ajustat començar a aplicar els canvis en només un mes. Demanava una moratòria de tres mesos. Ara, "evidenment ens hem de conformar amb aquest mes i hi haurà gent que haurà de treballar més fort per tenir-ho tot a punt".

Pel que fa als avenços socials aplaudeix que els treballadors disposin de més dies de permisos de maternitat i paternitat però amb l'acord al Consell General no es podran començar a aplicar fins a l'1 de febrer.

Critica l'eliminació del decalatge en els preus de les hores extra, que pensa que perjudica sectors com el del comerç, ja que "només utilitzava el primer tram i ara passa del 25 al 40%". "És un increment important que s'haurà d'assumir", ha afegit.

De les demandes que va fer que s'han acceptat destaca el fons de capitalització "per prevenir problemes que poden tenir tant empreses com treballadors". 

La CEA posa a disposició dels associats l'assessorament que necessitin sobre la nova legislació i prepara una circular informativa amb un compendi dels canvis.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Guillem Casal

Comparteix: