ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El CENMA alerta que el risc que es repeteixi una esllavissada com la del Punt de Trobada és baix però no inexistent

www.andorradifusio.ad

El risc que els propers anys es repeteixi una esllavissada com la del Punt de Trobada en zona ocupada per l'activitat humana és baix però no inexistent. Així ho ha assegurat el Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya (CENMA), que afegeix que s'ha de tendir cap a una ocupació més racional del territori.

El CENMA alerta que els riscos naturals cada vegada ho són menys, en el sentit que amb el creixement hi ha més intervenció humana, encara que sigui de forma indirecta. El risc d'una altra esllavissada, com la que va afectar el Punt de Trobada, no és important. Segons el director del Centre, Ramon Copons, "el risc és baix però a les zones de muntanya, sobretot les ocupades per l'home, sigui per vies de comunicació, urbanisme o turisme, mai pot ser inexistent".

Copons creu que s'ha d'anar amb compte amb les activitats humanes en zones de muntanya. Considera que "s'ha de poder ocupar però de forma racional". I defensa que "la solució és ser respectuós amb el medi durant la seva ocupació, fer construccions, actuacions i modificacions del terreny racionals i d'acord amb les normatives".

Segons Copons, les lleis actuals ja tenen en compte aquests riscos.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Josep Maria Garcia

Comparteix:

3.216.28.250