ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Centre d'Art d'Escaldes exposa una mostra de litografies de Léger fins al 18 de febrer

www.andorradifusio.ad

El Centre d'Art d'Escaldes-Engordany acull una mostra de litografies de Fernand Léger amb algunes de les seves preocupacions: el domini de les màquines, la natura del seu poble natal i el circ, que considerava una de les manifestacions més populars. Un artista a qui París li va canviar la vida i el va convertir en un dels grans.

La comissària de l'exposició, Lola Durán, esmenta que és el que vol transmetre Léger en les seves obres. "És el món de la ciutat, del bullici, del soroll, els anuncis de neó i s'uneix al moment del desenvolupament de la màquina, la tecnologia".

Una obra plena d'influències com la natura del seu poble natal les màquines que va voler humanitzar per domar-les després de veure com eren capaces de matar durant la Primera Guerra Mundial i l'avanç de l'època industrial. Léger el que pretén, segons Durán, "és humanitzar les màquines, i creient en el poder transformador de l'art, vol mostrar que la màquina ha d'estar al servei de l'home i no a la inversa".

La mostra es completa amb una col·lecció dedicada al circ que ell admirava i considerava la manifestació artística més popular i que pinta un cop torna del seu exili als Estats Units. 'Univers lluminós i transparent" es podrà veure fins al 18 de febrer. Fins aleshores es faran visites nocturnes, tallers en família i xerrades.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Pere Besolí

Comparteix: