ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El centre de cria de la perdiu xerra allibera una seixantena d'exemplars

www.andorradifusio.ad

El projecte de cria de la perdiu xerra que es va iniciar fa dos anys al Centre de cria de Llumeneres, a Sant Julià de Lòria, comença a donar fruits. Aquest any s'han alliberat seixanta exemplars per repoblar el territori.

Fa dos anys es va iniciar un conveni entre la Federació de Caça i Pesca i el Govern per criar i alliberar exemplars de perdiu xerra autòctona.

Es va escollir el Centre de cria de Llumeneres, a Sant Julià de Lòria, com a nucli per a una reproducció òptima, i fins al moment, l'elecció satisfà totes les condicions.

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha destacat que poder alliberar una seixantena de perdius significa un gran èxit "perquè és molt difícil", ja que "són perdius salvatges". Aquest alliberament en diferents llocs del país, explica, "s'emmarca dins el conveni de l'estratègia nacional per fomentar la diversitat".

Es tracta d´un projecte complex ja que no deixen de ser animals salvatges. El programa es va iniciar gràcies a la donació de dues cries per part de la Generalitat.

El punt diferencial d´aquest centre és l´adopció d'una parella de perdiu xerra que es reprodueix de manera totalment natural, segons ha destacat el president de la Federacio de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes.

La iniciativa té un preríode de prova de 5 anys i de moment es continuarà treballant per mantenir la cria i l´alliberament d'exemplars.

Informa: Sílvia Callís
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: