ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Centre Nacional del Trànsit espera l'entrada de prop de 500.000 vehicles a l'agost

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous a la tarda comença l´operatiu de trànsit del pont de la Mare de Déu d´agost en què es preveu que entrin a Andorra 50.000 vehicles. Fins a dia d'avui la xifra se situa en els 187.000 i es preveu que a final de mes s´arribi gairebé al mig milió.

Al matí per la frontera nord i al migdia per la frontera sud. Des de fa dies es registren cues d´entrada a Andorra, retencions que es converteixen en densitat de trànsit puntual dins el país.

Tradicionalment, la segona i la tercera setmana d´agost són les més complicades a les nostres carreteres. De fet, la previsió és que aquest mes entrin a Andorra 485.000 vehicles i a dia d´avui ja ho han fet 187.000, dels quals 103.000 han entrat per la frontera del riu Runer i 84.000 pel Pas de la Casa. Segons el responsable de l'Àrea de Mobilitat, Jaume Castells, l'arribada de vehicles francesos aquest mes d'agost és un 8% superior a l'any anterior.

A partir de demà s´intensificarà el trànsit i és que es preveu que entrin per les nostres fronteres uns 50.000 vehicles en quatre dies, un 55% pel costat espanyol i la resta ho faran per França. Per això des del Centre Nacional del Trànsit demanen evitar les hores punta.

Durant els dies següents, sobretot divendres i dissabte, es poden produir cues d´entrada i sortida al Principat i atenció perquè aquells que entrin pel Pas de la Casa, a més, es podrien trobar bancs de boira que poden complicar la circulació.

Informa: Rosa Alberch      Imatge: Robert Querol

Comparteix: