ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El centre que reclama l'associació de familiars per a la salut mental, per a la propera legislatura

www.andorradifusio.ad

La problemàtica de les malalties mentals es va fer ben visible aquest dimecres durant el partit de l'EuroCup del MoraBanc Andorra. El ministre d'afers socials va presenciar l'enfrontament en directe i va insistir que s'està treballant per trobar el millor emplaçament per situar el centre que reclamen els familiars dels malalts, que podria ser una realitat la propera legislatura.

Xavier Espot va reivindicar la tasca que s'ha fet des del SAAS i des del ministeri d'afers socials per elaborar el pla nacional de salut mental, sempre de la mà de l'associació de familiars. Qualsevol acció que doni visibilitat a aquestes malalties és positiva.

En aquest sentit va manifestar que "les accions de sensibilització ajuden a lluitar contra el prejudicis, els estigmes i les idees associades a salut mental no ajustades a la realitat i que, molts cops, comporten moltes situacions discriminatòries".

Sobre la reivindicació que fa l'associació de familiars per a la salut mental de disposar d'una residència per a aquestes persones, el ministre recorda que és una obligatorietat que estableix la llei de serveis socials i que hi estan treballant conjuntament per donar-hi resposta.

Espot informa que aquesta mateixa setmana es va reunir amb l'associació per parlar-ne: "N'estem parlant amb l'associacio i amb el ministeri de Salut per buscar un emplaçament idoni en vista a la propera legislatura".

Els qui van assistir dimecres al partit del MoraBanc es van trobar amb un fulletó informatiu al seu seient. A la mitja part, es va projectar un vídeo protagonitzat pels jugadors i es va llegir un manifest.

Informa: Sílvia Mestre / Laura Massegú
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

34.232.62.209