ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Centre de resolució de conflictes empresarials encara no ha rebut cap cas

www.andorradifusio.ad

El Centre de resolució de conflictes empresarials que impulsa la Cambra de Comerç des fa un mes i mig, encara no ha rebut cap cas. La directora afirma que no només és a Andorra que hi ha manca de cultura de mediació sinó que és a tot Europa. Destaca que segueix sent una bona alternativa a anar a la justícia.

El Centre de resolució de conflictes empresarials vol servir per mediar entre les parts, ja siguin empreses diferents o integrants de la mateixa societat. Des de la Cambra de Comerç es recalca que creuen que és una iniciativa amb futur, tot i que no hagin rebut encara cap sol·licitud. Afirmen que la mediació funciona força als països anglosaxons perquè evita conflictes. Als països llatins, en canvi, no es porta tant.

La directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, explica quins són els beneficis d'efectuar aquesta mediació. "En molts casos l'empresari vol continuar tenint un vincle amb un proveïdor, un client. El que no vol és anar-se'n a la batllia o anar a buscar una solució que el que faci és trencar aquell vincle. I això és una de les coses que dona la mediació. A banda que el procediment és més ràpid i menys costós."

L'acord a què arriben les parts té la mateixa validesa i eficàcia que un contracte privat i pot ser elevat a escriptura pública davant un batlle. I també pot ser homologat judicialment. 

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares-Pere Besolí

Comparteix: