ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Centres i clubs esportius ofereixen activitats en línia a través de les xarxes socials

www.andorradifusio.ad

Aquests dies de confinament imprescindible per frenar la pandèmia del coronavirus, molts centres i clubs esportius han decidit oferir classes i rutines diàries d'exercici físic per continuar la pràctica esportiva i, a més, gaudir d'una estona de distracció.

La pràctica esportiva és essencial per portar un estil de vida saludable. En el marc del confinament necessari per evitar l'expansió de la Covid-19, centres de dansa i clubs esportius ofereixen classes dirigides i rutines a través de les xarxes socials.

Per exemple, l'Escola Líquid Dansa va començar aquest dilluns a fer classes de dansa per a totes les edats en directe des del seu canal d'Instagram.

La seva codirectora, Mònica Vega, explica que volen oferir, tant als alumnes com a tota la gent que vulgui afegir-s'hi, activitats "perquè es puguin mantenir en moviment, actius i sense pensar massa el que passa fora".

El gimnàs Next Esports Club també proporciona un paquet d'activitats dirigides, com ara disciplines com full body, GAC o pilates.

Com a instructor de pilates, Antoni Bonsoms recomana especialment aquest mètode i afirma que aporta molts beneficis. "Equilibra el cos i la ment, millora la posició corporal, enforteix la zona abdominal, augmenta la flexibilitat, tonifica el cos i redueix l'estrès", diu.

Des dels Serradells proposen exercicis en directe des d'Instagram que es poden fer amb els materials que es tenen a casa, com ara ampolles d'aigua o cadires.

El coordinador d'activitats dirigides, Juampi Gobbi, assenyala que "mantenir un bon nivell d'exercici a casa és important per temes de salut, però també per rebaixar els nivells d'estrès que aquesta situació genera".

Un altre centre que es bolca a oferir programació en línia oberta a tothom és el Club Caldea, que també facilita rutines i entrenaments personals per als socis.

El seu coordinador, Jose Martín, indica que "al més esportista li pot servir per mantenir el nivell i al sedentari per adquirir uns hàbits de vida més saludables".

Segons Martín, practicar esport també és una vàlvula d'escapament per gestionar l'angoixa que pot provocar la situació que estem vivint.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala
Imatges cedides: Antoni Bonsoms

Comparteix:

3.230.76.196