ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La cessió temporal d’espais al Roc i Ciutat de Valls permetrà allotjar-hi 400 alumnes del Lycée

El lliurament de claus de l’antiga escola espanyola de Ciut

El lliurament de claus de l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls permet que el Lycée Comte de Foix pugui fer una ampliació temporal de les aules.

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han oficialitzat el lliurament de les claus de l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls al delegat de l’ensenyament francès, Denis Dekerle. Un lliurament simbòlic que permet que el Lycée pugui ampliar de manera temporal les aules. En l’acte també hi eren presents el representant del Copríncep francès, Pascal Escande; el director del departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Josep Areny, i el proviseur del Lycée, Olivier Salvan.

El conveni signat entre el ministeri d’Educació i el Lycée té una durada de 5 anys, prorrogables, i busca resoldre la necessitat temporal d’instal·lacions del sistema educatiu francès, que preveu un pic màxim de 1.800 alumnes. L’any passat ja es van cedir els espais de l’antiga escola andorrana del Roc i enguany s’hi sumen els espais de l’escola espanyola de Ciutat de Valls, que acolliran les aules dels alumnes de seconde, despatxos, la zona d’infermeria i la biblioteca.

Els treballs de la segona fase inclouen la renovació dels sostres, la instal·lació de nova il·luminació i la substitució de finestres. Les obres per adequar la infraestructura han costat un milió d’euros, comptant les dues fases.

Des del Govern es valora positivament la cessió temporal de l’edifici ja que suposa una millora qualitativa per als alumnes i el personal docent.

Informa: Redacció
Imatges cedides: Govern

Comparteix: