ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ciberatac massiu a Andorra Telecom el cap de setmana, el més important dels darrers quatre anys

www.andorradifusio.ad

Andorra Telecom ha fet front a un dels ciberatacs més intensos des del 2017. Ha estat el passat cap de setmana, provocant en molts casos una navegació més lenta. 

Andorra Telecom va patir el ciberatac més important dels darrers quatre anys aquest últim cap de setmana. El pic més rellevant es va registrar entre les vuit i les deu del matí de diumenge i va provocar que la connectivitat per internet s'alentís. El director de la companyia, Jordi Nadal, explica com van rebre "atacs des d'aproximadament  10.000 ordinadors diferents". El procediment per a un atac d'aquest tipus és "fer un virus que contamini 10.000 ordinadors de persones normals amb un forat de seguretat que el seu antivirus no detecta, i que en un dia i hora concrets el virus ataqui de manera sincronitzada sense que aquestes persones ho sàpiguen".

Això va obligar a activar els mecanismes de defensa contractats i coordinats amb operadors dels països veïns, que van permetre mitigar els problemes de connexió. Nadal ha reconegut que es pateixen atacs de hackers diàriament, tot i que en aquest cas la magnitud va ser entre 70 i 140 GB per segon.

Tot i això, els hackers no han demanat cap recompensa o contraprestació econòmica, malgrat el cost que els hauria suposat l'atac.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa

 

Comparteix:

44.192.10.166