ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els Cierco demanen als grups parlamentaris una llei d'amnistia per a les causes judicials de BPA

www.andorradifusio.ad

Una llei d'amnistia per a totes les causes relacionades amb BPA és el que els germans Cierco estan demanant als grups parlamentaris. Per altra banda, una sentència de l'audiència espanyola veu indicis de delictes com el proxenetisme, l'extorsió i el tràfic de drogues del grup de Gao Ping, que blanquejava diners al banc intervingut, i que podria afectar la causa primera de BPA.

L'advocat dels germans Cierco té previst reunir-se aquest divendres al matí amb els grups parlamentaris de la majoria per demanar una llei de punt final de totes les causes relacionades amb BPA.

El lletrat ja s'ha reunit amb els socialdemòcrates i Terceravia. La proposta consistiria en un text legal que acordés una mena de punt final per a tots els possibles delictes que hi hagués en l'afer.

A més, tant el Govern com els antics principals accionistes de l'entitat financera haurien de retirar les querelles mútues en què es demanaven indemnitzacions astronòmiques.

Això passa a cinc dies que es reprengui el judici de la causa primera de BPA. I l'audiència espanyola ha comunicat a la justícia andorrana que hi ha indicis que el grup de Gao Ping, que operava a l'estat veí, hauria comès delictes d'extorsió i amenaces, proxenetisme i tràfic d'estupefaents, entre altres.

Això suposa que el blanqueig de capitals que hauria fet a través de BPA no hauria estat només provinent del frau fiscal a gran escala des d'Espanya a la Xina, un fet que significaria un delicte a Andorra. 

Informa: Pere Moliné

Comparteix: