ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Cinca apunta que els canvis en el sector bancari aboquen a les fusions

www.andorradifusio.ad

Davant els canvis i les fusions que els experts auguren en el sector bancari a mitjà i llarg termini, el ministre de Finances considera un bon escenari que el Principat pogués passar de cinc a tres entitats.

La recerca de major competitivitat a la banca s'encamina cap a les unions. En el programa La Rèplica, el titular de Finances ha deixat clar que al Principat al sector li toca afrontar aquests canvis, però també que el país necessita competència per donar un bon servei al ciutadà.

En cas que es produís aquest procés, li agradaria "que hi acabi havent tres entitats que tinguin el múscul financer i la solidesa de poder afrontar tots els reptes de futur amb garanties". Alhora considera important que "de tot aquest procés en surti enfortida no sols la plaça financera com a plaça internacional, sinó que també es garanteixi un servei intern competitiu".

Cinca ha parlat de la pressió fiscal. Assegura que no s´han de preveure modificacions imposades, però sí que hi ha d´haver debat intern. Creu que si la despesa de l´Estat es manté i no va més enllà dels 500 milions anuals no cal apujar impostos.Assegura que "no es posarà en dubte la pressió fiscal si tothom tributa correctament".

El ministre ha deixat clar que en acabar la legislatura farà un pas enrere en el terreny polític. Manté la decisió de passar "a la segona línia dedicant-me a qüestions personals i a la meva vida professional". Ha estat contundent quan s'ha referit al seu futur: "No aniré a les eleccions ni com a candidat ni tinc cap intenció de ser ministre la propera legislatura ni res per l'estil".

I que tot i no ser l´únic motiu d´aquesta decisió, el desgast pels atacs rebuts existeix. També ha desmentit el rumor que ha de ser el director del casino i ha fet una crida a la classe política perquè es manifesti i digui "que aquest no és el camí". No li val el silenci davant "barbaritats com aquesta".

El titular de Finances ha destacat la capacitat i la trajectòria política de Xavier Espot, un dels noms que sonen com a candidat a cap de Govern demòcrata. Opina que "té tot el que cal per ser un bon candidat" i n'ha citat l'experiència notable, la trajectòria professional ,l'edat, que veu ideal per liderar renovació i noves maneres de fer, i el considera una persona preparada amb un tarannà molt proper.

Entrevista completa al ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, a La Rèplica:Informa: David Domingo
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: