ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Cinca assegura que el cas Pujol no posa en perill les negociacions del CDI

www.andorradifusio.ad

El Govern afirma que el cas Pujol no fa perillar les negociacions d'Andorra amb Espanya per evitar la doble imposició. Ho ha dit el ministre de Finances a aquesta casa. Jordi Cinca diu que s'ha de deslligar l´esdevenir de les comissions rogatòries de les negociacions del CDI. Les declaracions arriben en una setmana on l'Estat veí mira fixament Andorra. A ningú se li escapa que el cas Pujol posa en  entredit el nostre país i el seu sistema financer.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha deslligat el futur de les negociacions amb Espanya pel CDI del que decideixi la Batllia en relació amb el cas Pujol.

Segons ha afirmat Cinca, el que faria perillar les relacions bilaterals seria que Andorra no complís els compromisos internacionals signats. En aquest sentit ha afirmat que no cal que Espanya pressioni el Govern perquè agiliti l´entrega d´informació sobre la família Pujol, perquè ja hi ha els protocols establerts de com s´ha de fer l´intercanvi d´informació. Manifesta que "és implícit als propis convenis i tractats, ja hi ha uns protocols que estableixen com han de funcionar les comissions rogatòries, les demandes d'informació, els terminis per a les respostes i en quin format s'han de fer les demandes". Per tant, assegura, "es tracta de complir amb allò que t'has compromès i Andorra complirà amb allò que s'ha compromès, ni més ni menys".

Sobre la negociació del CDI, el ministre admet que serà diferent de la que va tenir lloc amb França. D'una banda perquè els interessos espanyols a Andorra són diferents dels del país gal. De l'altra, perquè els criteris de transparència fiscal de l'OCDE han canviat des del 2012. Cinca creu que seria d'il·lús pensar que aquests criteris no es faran palesos en la negociació.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Sergi Pla

Comparteix: