ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Cinca assegura que la xifra d'empleats als bancs es manté estable tot i les reestructuracions

www.andorradifusio.ad

El sector financer ha patit reestructuracions de personal i per primer cop moltes prejubilacions, però la xifra d'empleats es manté estable. Així ho ha explicat el ministre de Finances en funcions després de l'acte de jurament del càrrec de dos membres de l'Autoritat Financera. Jordi Cinca creu que el sector financer ja està prou adaptat als nous reptes.

David Cerqueda i Armand Pujal han jurat la renovació del càrrec com a integrants de l'Autoritat Financera (AFA).

Després de l'acte, el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, ha afirmat que el sector està adaptat per fer front a un entorn més competitiu, que podria passar per futures fusions bancàries.

Atribueix les reestructuracions de personal dels darrers dos anys, amb prejubilacions i acomiadaments, a fer possible aquesta adaptació. També ha afegit que el nombre global d'empleats del sector es manté.

Cinca ha assegurat també que encara queden dos textos legals per aprovar per fer més competitiu el sector: la reforma de l'anomenada llei BPA i el codi bancari.

David Cerqueda, membre de l'Autoritat Financera, per la seva banda, també creu que els sector financer i assegurador estan preparats pels nous reptes. "Ja tenen un pla molt clar de cara al futur per ser molt sòlids", manifesta.

Ha recalcat que l'Autoritat Financera ha duplicat el nombre d'efectius per fer millor la seva feina.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: