ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cinca explica que va ser apoderat d'una societat panamenya entre el 1999 i el 2000 arran dels papers de Panamà

www.andorradifusio.ad

El ministre de Finances va ser apoderat d´una societat panamenya entre l'abril del 1999 i el juny del 2000. Així ho ha explicat en roda de premsa. Ha deixat clar que va ser un càrrec desenvolupat en l´àmbit professional i que l´empresa andorrana que va comprar la societat panamenya en cap cas ho va fer per qüestions fiscals. Ho ha deslligat així d´interessos personals o de patrimoni. El ministre ha dit que ignora si apareix als anomenats papers de Panamà fets públics diumenge.

Una mostra de "transparència" i que "no hi ha res a amagar", en un context marcat per la publicació dels anoments papers de Panamà. Així ha justificat Jordi Cinca el fet d´explicar en roda de premsa que va ser apoderat d´una societat panamenya entre abril del 1999 i el 2000. Cinca, que ignora si apareix als papers de Panamà, ha explicat que l´empresa on treballava va comprar una empresa a Panamà però en cap cas la motivació va ser fiscal, sinó per "agilitat i tenir estructurat per zones geogràfiques la teva activitat".

El ministre ha deixat clar que el fet de ser apoderat d´aquesta societat no tenia cap vincle amb el seu patrimoni o interessos personals. Preguntat per l´afectació que l´escàndol pot tenir a Andorra, ha deixat entreveure que l´INAF contactarà amb els bancs per analitzar la situació.

Cinca ha subratllat la dimensió mundial de l´afer i ha demanat que es tracti Andorra com la resta d´estats i no pas amb més severitat.

Informa: Andrés González-Nandín

 

 

Comparteix: